„Neprodáváš vysavače, ale něco úplně jiného, pohybuješ se ve světě, kde panují zcela jiná pravidla a ty je třeba respektovat“, odpověděla na má slova, že se mi přestalo dařit a nevím jak dál, jedna žena.

„Tvé poznání pramení z tvých zkušeností a tak má zcela jinou hodnotu, než kdybys je vyčetla z knih, a s tím musíš pracovat“, napsala mi zase jiná. A ještě jiná žena přidala: „Tvoje texty mají hloubku, opravdovou hodnotu a důležitá poselství pro lidstvo.“

„Musíš neustále lidi bombardovat, posílat jim emaily nejméně třikrát týdně, propojit Facebook s Instagramem, každý den zde něco sdílet, třeba úryvky svých textů, prostě musíš o sobě dát vědět! Pokud tě nikdo nebude znát, tvá moudra budou k ničemu!“ reagoval na stejný dotaz zcela opačně jeden muž.

Odpověděla jsem mu argumentem o vysavačích a názory jiných žen.

Okamžitě přišla odpověď: „A jak jsou ty ženy úspěšné? Kolik peněz mají na kontě? Kolik mají následovníků na FB? Kolik na Instagramu??? Kvůli finanční jistotě musíš mít 5-7 zdrojů příjmu!!!

Uffff!!! Když jsem ta slova četla, cítila jsem, jak se kolem mne staví zdi odporu. Jak mne děsí představa toho, že musím a že lidi bombarduji – čímkoli, jakkoli… Vadí mi jakýkoli tlak ze strany druhých a teď to mám vědomě dělat já sama?

Ale rozum hned oponoval, ti, co to tak dělají, mají hodně klientů, prodávají, mají spoustu peněz na účtu. A ty se tady trápíš, přemýšlíš a hledáš cesty, jak se k lidem dostat, abys jim mohla předávat svá poselství. Proč to nechceš udělat, jak ti ten muž radí? Když to funguje jiným, musí to fungovat i tobě. Přece i ty chceš být konečně bohatá a úspěšná?!

Jsem jako v mlýnských kamenech, ten rozpor mne semílá tak, že se mi špatně dýchá. Co teď? Co mám dělat? Jaký přístup mám zvolit? Jak pokračovat? Mám poslechnout svou intuici a srdce, nebo dát na logiku a rozum?!

V hlavě mi to vře, až mne napadne otázka – proč? Proč jsem dovolila nechat se semlít jangovým pohledem na svět. Vždyť to je přesně to, co se mi nelíbí – svět, který je zaměřen pouze na výkon, konzum a vydělávání peněz. Jenže tolik lidí tuto hru hraje. Hlavně vydělávat, to je to, oč mnohým běží. Říká se tomu seberealizace, ale já jsem za tím vším začala vnímat především chamtivost, protože jsem ji  sama na chvíli ucítila. Mít co nejvíce, užívat co nejvíce, vidět co nejvíce…více a ještě více…

A vzápětí mne napadne ještě jedna otázka – chceš být bohatá, a nebo šťastná?!

Okamžitě mám jasno – chci být především šťastná! Jedině tak, když budu šťastná, může ke mně přijít hojnost a bohatství. Pokud ale budu primárně usilovat jen o bohatství, může se stát, že ta úporná snaha tomu naopak zabrání. A navíc, už jsem movitá byla a štěstí mi ty peníze nepřinesly.

Tudíž nebudu nikoho ničím bombardovat. Nebudu nikoho obtěžovat neustálými emaily, ale půjdu  pěkně svým tempem, krok za krokem. A každý krok udělám teprve tehdy, až budu mít zcela jasno, že to chci, protože vím, kam jdu. Ne jen proto, že někdo jiný tvrdí, že se to tak musí.

Co však budu dělat zcela určitě je, že budu dál psát. O svých pocitech, zkušenostech, o svých radostech i strastech.

A také hodlám psát o svých představách a Vědomí Acea, protože už nazrál čas. O světě, po kterém toužím, kde bych chtěla, aby žily aspoň mé dcery a můj vnuk. Kde muži spolupracují s ženami, nikdo nikoho a nic nevykořisťuje, a vše se děje v souladu s vyššími principy a zákony. Protože i myšlenky mají obrovskou moc a neztrácí se do nicoty, naopak se ukládají do kolektivního vědomí. Budu psát o světě, který je jako fraktály, do kterých jsem se zamilovala.

A cože to ty fraktály jsou? Jsou to ty zajímavé obrázky, které jsem začala používat na přebalech svých e-knih. Podle toho, co jsem si o nich přečetla, jsem pochopila, že jsou matematicko-grafickým vyjádřením a ztvárněním božského principu.

Na jedněch webových stránkách jsem našla ještě tyto odpovědi:

,,Fraktály jsou božská geometrie přírody.“ Znamená to, že příroda sama je založena na opakujících se vzorcích. Dokonce historie vesmíru i historie lidstva, a například i „rodinná karma“  je také založena na opakujících se vzorcích! Ve fraktálnosti (samopodobnosti) nalezneme při bližším zkoumání božský princip – Zlatý řez.

Absolutno v makrokosmu se projevuje ve zmenšeném měřítku jako různorodost mnohosti v mikrokosmu.

Ale nejdůležitější a nejpochopitelnější význam fraktálů ve vztahu k člověku se mi zdá tento – Jedinec není oddělen od druhého ani od zbytku světa. To, co děláme druhým, děláme sobě. Chovejme se k druhým tak, jak chceme, aby se oni chovali k nám.

Zdroj: https://www.psychologiechaosu.cz/kvantove-vedomi/fraktalnost/

A tak jsem rozhodnuta neprodávat své myšlenky a poznání jako vysavače. A ani se nenechám převálcovat mužským pojetím světa. Jenom dál budu skrze své texty ukazovat, že cesta ke štěstí může vést i jinudy, než jen přes vydělávání a utrácení peněz. S vědomím, že stejné přitahuje stejné a že si mne najde každý, kdo si mne najít má. Každý, kdo mi bude rozumět, kdo vnímá podobně jako já, a uvědomuje si, že změna musí přijít z nitra každého z nás. Každý, koho má slova obohatí a posunou v poznání dál a blíže ke skutečným principům, na kterých je tento svět založen.

 

www.dagmar-barankova.cz

 

 

Komentáře

Jsem vypravěčka a vyprávím příběhy, které mi diktuje sám život. Jsou v nich aspekty jak vnější - viditelné, tak i ty skryté, které jsem se naučila vnímat. A také jsem průvodkyní temnými údolími i nebeskými výšinami lidské sexuality. Můj příběh najdete zde>>

Zaujal vás můj článek? Chcete vědět více, například co nabízím?

6 Komentáře(ů)

  1. Dagmar Běhalová

    Dagmar, hodně s Vámi souzním v mnoha věcech. Také hledám svou cestu, jen jsem trochu za Vámi :-). K té ekonomické problematice bych napsala jen to, že někdy více malých kapek může sud naplnit dříve, než méně velkých. Píšete mi z duše, držím palce :-).

    Odpovìdìt
    • Dagmar Baránková

      Děkuji za vaše slova.

      Odpovìdìt
  2. Karin G. Kocumová

    Výtečně formulované, díky. Člověku se vybaví známé „Hledejte nejprve království nebeské a ostatní bude přidáno“… Opačně to sice často funguje taky (kdy se duše vyřádí, unaví, zbude jen jeden směr), ale za strastí úměrných odchýlení od podstaty…
    Za sebe bych si „nebeské království na Zemi“ představovala třeba takto http://karin-live.webnode.cz/news/idealni-spolecenske-usporadani … : -))
    Vydařené dny

    Odpovìdìt
  3. Petra

    Paní Dagmar jsem objevila před týdnem „náhodou“ na Facebooku. Její vyzařování je super a všechny články se mnou rezonují. Děkuji 🙂

    Odpovìdìt
    • Dagmar Baránková

      Jsem tomu moc ráda! A děkuji i já! 🙂

      Odpovìdìt

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share This