Tento zážitek je staršího data, z dob, kdy jsem ještě bydlela v Praze. Stal se mi v Kobylisích, na zastávce metra, hned vedle Katastrálního úřadu.

Jela jsem z města a cestou jsem si ve stánku koupila housku. A protože jsem měla hlad, hned jsem se do ní pustila. Najednou mi v batohu začal zvonit mobil, tak jsem ho druhou volnou rukou vytáhla a batoh si hodila přes jedno rameno.

Volali mi z bývalé práce, kvůli nějakým dokladům, které potřebovali podepsat.

Byla jsem zabraná do hovoru, přesto jsem najednou na zádech ucítila divný pohyb. Poučena z předchozích dob, kdy jsem byla 5 x okradena, jsem okamžitě zareagovala. Do telefonu jsem řekla moment, strčila ho do kapsy a ihned popadla batoh – samozřejmě byl otevřený a peněženka nikde! Jen kousek za mnou stál nějaký muž. Chlap jako hora.

Okamžitě jsem na něj uhodila: „Vy jste mi ukradl peněženku!“

„No dovolte“, řekl ledabylým tónem, „já jsem vám nic nevzal.“

„Má ji v ruce za zády“, hlásila mi paní, která zrovna přicházela od metra a muže viděla zezadu. „Má v ruce nějakou peněženku,“ upřesnila ještě.

Bez přemýšlení jsem k němu přiskočila a vytrhla mu pravou ruku schovanou za zády.

A co myslíte? Samozřejmě že ji tam měl!

Vyrvala jsem mu ji z ruky se slovy: „To je moje peněženka!“

Začal cosi koktat, chvíli couval, načež se otočil a chtěl zmizet v metru.

A do mě vjela taková zlost, takový vztek! Vybavily se mi všechny mé pocity zoufalství a beznaděje, které jsem po všech těch krádežích prožívala. Kdy jsem přišla o veškerou hotovost a neměla ani na jídlo. Takže jsem se za ním rozběhla a s výkřikem: „Ty hajzle!“ jsem ho pořádně nakopla do zadnice.

Načež jsem si vzpomněla, že v kapse mám stále zapnutý telefon. Vzala jsem ho a úřednice, která tam pořád ještě byla a celou akci slyšela, jen lapala po dechu.

„Páni, vy tedy jste odvaz!“ bylo vše, nač se zmohla.

V klidu a s dobrým pocitem jsem pak dojedla svou housku, kterou jsem celou dobu držela v druhé ruce.

A od té doby mě už nikdo nikdy neokradl.

 

 

[content id=1286][/content]

Komentáře

Jsem vypravěčka a vyprávím příběhy, které mi diktuje sám život. Jsou v nich aspekty jak vnější - viditelné, tak i ty skryté, které jsem se naučila vnímat. A také jsem průvodkyní temnými údolími i nebeskými výšinami lidské sexuality. Můj příběh najdete zde>>

Zaujal vás můj článek? Chcete vědět více, například co nabízím?

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share This