James Redfield, Desáté proroctví

Myslím, že naším největším omylem je považovat lidskou duchovnost za něco pochopeného a ustáleného. Jestliže nás historie něco učí, pak je to skutečnost, že lidská kultura a poznání se neustále vyvíjejí. Pouze názory jedinců jsou pevné a dogmatické. Pravda je mnohem dynamičtější a naše radost ze života spočívá v uvolnění, v nacházení individuální pravdy a v pozorování synchronního způsobu, jakým se tato pravda vyvíjí a projevuje právě ve chvíli, kdy ji nejvíce potřebujeme.

Každá generace staví na výsledcích generace předešlé, všichni společně někam jdeme, předurčeni k cíli, jejž si dokážeme jen nejasně uvědomit. Všichni se postupně probouzíme a otvíráme tomu, čím opravdu jsme, a k tomu, co jsme sem přišli vykonat, což je často velmi obtížné.

Přesto pevně věřím, že jestliže budeme vždy integrovat to nejlepší z našich tradic a uvědomovat si celý tento proces, budeme schopni vyřešit všechny nové úkoly a překonat všechny nepříjemnosti.

Nechci podceňovat nesmírné problémy, před kterými lidstvo stojí, chci jen upozornit, že každý z nás se musí podílet na jejich řešení. Jestliže si uvědomíme hluboké tajemství života, pochopíme, že jsme se narodili do pravého místa…abychom změnili svět k lepšímu.

 

[content id=1296][/content]

Komentáře

Jsem vypravěčka a vyprávím příběhy, které mi diktuje sám život. Jsou v nich aspekty jak vnější - viditelné, tak i ty skryté, které jsem se naučila vnímat. A také jsem průvodkyní temnými údolími i nebeskými výšinami lidské sexuality. Můj příběh najdete zde>>

Zaujal vás můj článek? Chcete vědět více, například co nabízím?

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share This