Láska je vše, co je. Láska je světlo. Láska je Bůh.

Dospěla jsem k názoru, který jsem si ověřila i u uznávaných autorit, že existují tři úrovně lásky, kterou my zde, ve hmotě a v duálním světě známe.

  1. úroveň je fyzická láska. Probíhá v úrovni prvních tří čaker. Je to v podstatě chtíč – fyzická potřeba těla. Zde se pohybuje i většina BDSM vztahů. Lidé ho nazývají láskou, snad ano. Každopádně má velmi nízké vibrace a jde jen o uspokojení těla a ega.
  2. úroveň je láska v úrovni srdce, srdeční čakry. Je fyzická, ale současně už směřuje i k duchovnímu prožívání… V této úrovni může nastat splynutí duší. Ovšem jen krátce a jen při milování, sexu. Pocity v této úrovni už jsou láskou. Pokud lidé na sobě dál pracují, zvedají se vibrace energie a láska přechází do třetí úrovně. Pokud ne, klesnou níže a lidé se většinou rozchází.
  3. úroveň je úroveň duchovní – začíná od čtvrté čakry výše. A zde člověk, fyzická bytost, začíná zažívat fakt, že vše je láska. Láska absolutní, bez výhrad.

Tím, že žijeme v materiálním světě, měli bychom dodržovat určitá pravidla, zákonitosti. Vesmír, Láska, Bůh – je nesmírně moudrý. Je složen z mužsko-ženského principu a neustále vyvažuje… Jakmile dojde k vychýlení z rovnováhy, ať na stranu jednu, či druhou (podle našich měřítek – stranu dobra, nebo zla), nastoupí síly, které vše zase vrací do původní rovnováhy, harmonie.

V první úrovni je láska tělesná, jde tedy jednoznačně o sex. Láska v srdci takových jedinců není, je to jen určitá vzájemná přitažlivost. A hodně ji posiluje, je-li jedinec sexuálně frustrován. Člověk je uvězněn ve svém chtíči a je plně v zajetí svého ega. To chce být uspokojeno a tak si hledá ospravedlnění svého konání. A hodí se mu cokoli, třeba tvrzení, že „každý má právo na štěstí“, případně že „vše je láska“.

Že je to jen obrana ega a ne skutečná láska je poznat z toho, že nebere ohledy na nejbližší a jejich bolest. A jde pouze za svým potěšením, za energií chtíče. Skutečná láska, respektive chování z pozice skutečné lásky vypadá zcela jinak – nikomu není ublíženo a všichni se cítí dobře.

Pro ještě větší přesnost – Ego se tvoří při absenci lásky. Je to obrana organismu a schopnost, která mu umožňuje přežít. Ale i ego je vlastně stvořeno Bohem. V rámci právě toho vyvažování, jak jsem psala výše, egoistické činy Bůh odměňuje dle zásluh, to je bolestí, utrpením, ztrátou… dříve či později. Jsou ty takzvané Boží mlýny.

Smyslem našeho života je postoupit aspoň na úroveň čtvrté srdeční čakry a jednat a chovat se z této pozice. Úplně nejlepší je ale ta úroveň nejvyšší – zde získáváme takový nadhled, že zcela jasně vidíme, kdo jedná z jaké pozice. A už nás většinou netrápí dopady těchto činů, protože si uvědomujeme, že každý člověk prochází svými vlastními lekcemi. Tak dlouho, až přestane věřit lžím svého vlastního ega a pokročí do skutečné lásky.

 

[content id=1286][/content]

Komentáře

Jsem vypravěčka a vyprávím příběhy, které mi diktuje sám život. Jsou v nich aspekty jak vnější - viditelné, tak i ty skryté, které jsem se naučila vnímat. A také jsem průvodkyní temnými údolími i nebeskými výšinami lidské sexuality. Můj příběh najdete zde>>

Zaujal vás můj článek? Chcete vědět více, například co nabízím?

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share This