A opět tu máme Advent, předvánoční čas, který je určen k zastavení, zamyšlení se a rozjímání.

Jenže kdo na to má čas. Hlavně my ženy, a nejvíce maminky. Ty musí vše nachystat, připravit, napéct, uklidit, nakoupit dárky, zabalit…

Také jsem to tak měla, když jsem byla mladá a měla malé děti. A dělala jsem to moc ráda. Jenže… děti rostly, a to, co je dříve těšilo, je začalo otravovat. Přestaly věřit na Ježíška a těšily se jen na to, zda pod stromečkem budou jejich vysněné dárky.

Asi to znáte i vy, z pozice dítěte i z pozice rodiče. Já se na tento čas nyní dívám z pohledu prarodiče. Dnes už zase mám čas a když se ohlédnu vidím to jeho plynutí, ty vlny prožitků, stoupání i klesání. Radosti i smutku, když si člověk uvědomí, že něco je nenávratně pryč. Že i čas má své zákonitosti, které nijak neošálíme.

A je to tak v pořádku. I toto zastavení se a zamyšlení je tématem Adventu, co ještě je v souladu se mnou, co mi dává radost a co dává radost druhým.

Ze své pozice prarodiče nyní přidávám ještě třetí úhel pohledu – co dělá radost všem, nebo ještě lépe, co je v souladu s kolektivní realitou a Nejvyšším dobrem?

Co tvoří naší kolektivní realitu? Mimo jiné je to i radost, pohoda, klid, štědrost, laskavost, vnímání sebe sama i druhých. Vnímání faktu, že každý z nás je součástí tohoto světa, kde jsme nějakou chvíli na návštěvě.

Jsme hosty této planety, která je tak krásná. Nezapomínejte na to, při nakupování – možná někdy i zbytečných dárků. Nezapomínejte na Zemi při shromažďování spousty jídla, které pak mnohdy končí v popelnicích. Začněte myslet na planetu a dejte ji dar v podobě lásky ke všemu co tento svět tvoří.

Já jsem se o to pokusila v Adventním kalendáři dárky pro vás, které nijak nezatíží tuto planetu, společně ještě s několika jinými dalšími lidmi. Co vám nabídnou oni, nevím, ale věřím, že i jejich dárky se vám budou líbit.

Mé dárky se vám otevřou dne 11.12. a budete je moci získat až do konce tohoto roku, tedy do půlnoci 31.12.2018.

 

Odkaz na tento den je zde: den 11.12. 2018 Baránková D.

 

Sdílím je s vámi s vědomím, že peníze, které nevydělám za dárek, který nabízím zdarma nebo se slevou, následně neutratím za hmotné věci. A vy je nebudete muset vydělat, takže svůj čas budete moci věnovat něčemu lepšímu, než je vydělávání peněz. Toto je můj úplně nový pohled na fungování toku peněz.

Věřím, že láska, kterou předávám skrze meditaci zdarma pomůže trochu změnit svět někomu smutnému. S poznáním, že ač jsou peníze energie, nejdůležitější je stejně proudění lásky.

Nejbohatší totiž není ten, kdo má spoustu peněz a hmotných statků, ale ten, kdo má ve svém životě hojnost skutečné lásky.

Dejte letos sami sobě HOJNOST LÁSKY, a dejte ji i vašim blízkými a planetě Zemi.

Bude to hojnost v zájmu NEJVYŠŠÍHO DOBRA.

 

Krásný Advent a požehnané Vánoce vám všem.

 

Odkaz na celý Adventní kalendář, stačí kliknout na text.

 

 

Komentáře

Jsem vypravěčka a vyprávím příběhy, které mi diktuje sám život. Jsou v nich aspekty jak vnější - viditelné, tak i ty skryté, které jsem se naučila vnímat. A také jsem průvodkyní temnými údolími i nebeskými výšinami lidské sexuality. Můj příběh najdete zde>>

Share This