Tvorbu Jany Bakičové sleduji téměř tři roky. A vidím, jak se neustále zlepšuje a posouvá dál.

Když jsem však na FB uviděla jejího prvního anděla, spadla mi brada. Koukala jsem na obrázek a nechápala, co to cítím? Čím je tak výjimečný?

A když jsem pak uviděla obrázek druhý, mé pocity jen zesílily. Když mi pak Jana napsala, že první anděl vznikl ve chvíli, kdy prosila o ochranu své dcery, které se dělo něco nedobrého, došlo mi to.

Janě se naplno otevřel přístup k jejímu srdci. A nejen otevřel, energii, která odtud začala proudit, dokázala uchopit, zhmotnit a vytvořit z něj obrazy. A ty, ač mluví beze slov, jejich „slova“ jsou velmi hlasitá a hovoří přímo k srdci člověka.

Ale to ještě nebylo všechno. Jana mi napsala, že mi také  namaluje obrázek. Jen pro mne. A když byl hotový, zmínila se, že ji dal pěkně zabrat, protože se na mne napojila. Zná totiž můj příběh díky tomu, že četla mou eknihu Všechny odstíny temnoty. A já téměř se stoprocentní jistotou věděla, jak bude vypadat…

A aby té zvláštní magie nebylo málo, v období, kdy jsem čekala, než proběhne Silvestr a obrázek mi až z východu Slovenska dorazí, několikrát se mi zdálo, jak ze mne stahuje zbytky temné energie, které se ještě někde v zákoutích mé duše ukrývaly. 

Dnes konečně dorazil a já se musela smát, protože byl přesně takový, jaký jsem cítila, že bude. Napsala jsem tento text a poslala jej Janě k odsouhlasení.

A dozvěděla jsem se další informace. Prý, když jej začala malovat, zvolila světlé pastelové barvy. Ale pak obrázek ožil, barvy se slily a ztmavly. Po další úpravě a sušení však samy od sebe vznikly ostrůvky, kdy z temnoty začalo vystupovat světlo. Pastelové barvy v podkladu se přece jen objevily. Prý při tom myslela na mne a můj  příběh Všechny odstíny temnoty, aneb příběh o návratu do světla.

Mít takovýto dar, není jen tak…

Jana má veliké a krásné srdce, které oslovilo srdce mé a skrze Anděla mne potěšilo. Kdykoli se na obrázek podívám, budu tu radost cítit.

Udělala pro mne mnohem více, než asi vůbec tuší.

 

Autorka Jana Bakičová, Anděl radosti, malováno na sololit způsobem zvaným enkaustika

https://janabakicova.sk/  

 

 

 

Komentáře

Jsem vypravěčka a vyprávím příběhy, které mi diktuje sám život. Jsou v nich aspekty jak vnější - viditelné, tak i ty skryté, které jsem se naučila vnímat. A také jsem průvodkyní temnými údolími i nebeskými výšinami lidské sexuality. Můj příběh najdete zde>>

Share This