Už nějakou chvíli přemýšlím o tom, zda jsou sítě 5G pokrok. Navíc zpráva, že v našem lázeňském městě, kam lidé jezdí za krásnou přírodou a léčit si hlavně přetížený nervový systém, se tyto sítě budou testovat, mne vyburcovala k napsání toho zamyšlení.

Z určitého úhlu pohledu, z toho, na který je současný svět nastaven, se o pokrok jedná. Jejich zavádění je totiž spojeno s masovou výrobou nových, technologických a technických zařízení. Aby mohly fungovat, je třeba postupné absolutní zasíťování vesmírného prostoru v podobě tisíců satelitních družic, současně se zasíťováním prostoru pozemského v podobě chytrých mobilů, dále chytrých počítačů, televizí, ledniček, vysavačů, praček, aut…atd., tedy vše technické, kam se dá instalovat umělá inteligence, která současně řídí a přenáší data. A vzájemně se propojuje s dalšími chytrými zařízeními ve svém okolí nebo ovzduší.

Kvůli nízkým (a dle tvrzení jednoho experta), naprosto neškodným frekvencím, jich musí být na každých pár metrech několik, aby fungovaly. Hlavně v městské zástavbě, kde toku přenosu brání zdi. Takže cílem je dosáhnout absolutního, totálního zasíťování planety z vnějšku i zevnitř.

Nejsem odborník a tak se neodvažuji hovořit o technických věcech do větší hloubky, to už za mne udělali a dělají vědci z celého světa. Ti tvrdí, že kvůli faktu že toto zasíťování bude naprosto masivní, a přenos dat bude enormní, není možné, aby to nemělo negativní dopad na veškeré živé organismy. Od rostlin, přes zvířata, až po člověka. Hovoří dokonce o změnách v DNA živých organismů.

Ne nadarmo je čím dál více měst po celé planetě, která používání sítí 5G zakazují. Proč asi? Ze strachu, nebo z prozíravosti? Ale co jim to bude platné, když už dnes je povoleno zasíťování veškerého prostoru kolem naší planety?

I v naší republice má někdo enormní zájem na co nejrychlejším zavedení těchto sítí a tak vláda dala tomuto směru zelenou a Ministerstvo průmyslu už začalo jednat a vybralo několik měst k jejich testování. V době, kdy čelíme čím dál většímu suchu, kdy naše lesy mizí jako sníh na jaře (kterého už také moc není), se prioritou stává ne ochrana prostoru, ve kterém žijeme, ale jeho další ohrožení v podobě sice nízkofrekvenčního, zato postupně čím dál intenzivnějšího elektromagnetického záření.

Jediné, co mne trochu uklidňuje je fakt, že čím dál více lidí si uvědomuje, že bez přírody, lesů, vody a čistého vzduchu nepřežijeme. A hledají cesty, jak do přírody vrátit vodu, jak přirozenou cestou likvidovat ty biliony tun odpadu, které lidstvo produkuje, jak prostě co nejúčinněji napravovat naše sebedestruktivní chování.

Pamatuji doby, kdy jsme jásali nad pokrokem v podobě vynálezu umělých hmot. Nejprve byly drahé a mít barevnou igelitku s nápisem, bylo velmi moderní. Jenže postupně zlevnily a dnes jsou úplně všude… i v útrobách ryb, ptáků, zvířat. I v našich tělech je čím dál větší množství nanočástic, které způsobují nejrůznější zdravotní problémy, protože tělo si s nimi neví rady. Dnes už nám jednoznačně škodí, ale jsme na nich absolutně a totální závislí. Neustálý vzestup nejrůznějších nemocí, které lidstvo dříve vůbec neznalo, je dokladem toho, že asi něco není v pořádku. Ve spojení se stále přítomným stresem, tlakem a strachem, je to nesmírně účinná zbraň, kterou míříme sami na sebe. 

A my, místo toho, abych šli cestou pokroku v této oblasti – tedy maximálního důrazu na vše, co podporuje život na této planetě, abychom se poučili z chyb z minulosti a dál je neopakovali, děláme chyby čím dál horší, s daleko těžším dopadem. Ono totiž jednou nebude kam před tímto zasíťovaným zářením utéct. Ani do přírody ne, tak jako je to možné ještě dnes, protože stále zatím existují lokality, kde signály 2G, 3G a 4G ještě nejsou. Jenže někdo stojí o to, aby 5G  záření bylo úplně všude ohánějíc se slovy o nevyhnutelném pokroku. Uvědomují si to všichni ti propagátoři? Budeme v tom úplně všichni…

Každá mince má dvě strany. Ta první strana, kterou je cesta zasíťování celé planety skrze robotizaci a zavedení umělé inteligence, představuje čím dál pohodlnější život a rychlejší přenos dat. Ale k čemu nám ten pohodlný život bude? Abychom se přestali hýbat úplně? A k čemu bude dobrá ta super rychlost? Aby naše děti už vůbec neznali přírodu a pohyb, zato jejich virtuální svět a hry svištěly neuvěřitelnou rychlostí? Aby tam, kde dříve byl krásný hustý les, který dával kyslík a léčivé vibrace byla pustina, zato se super rychlým připojením?!

Abychom degenerovali tím, že se nebudeme muset o nic snažit…jen naprogramujeme svou domácnost a ona bude fungovat úplně sama? Vyčítáme mladým, že se už vůbec neumí bez mobilu bavit. Víme, že některé malé děti jsou už na nich regulérně závislé, podobně jako na alkoholu, nebo drogách. A přesto jim zaváděním sítí 5G dáváme zprávu, že je to vlastně ok. Podporujeme je v jejich závislosti a navíc jim ji chceme ještě zrychlit?! Přijde vám to normální?

Jako žena a matka, jsem svého času přivítala vynález automatické pračky, protože pamatuji doby, kdy jsem prala jen v malé pračce a látkové pleny vyvařovala hrnci a ždímala v ruce. A pamatuji, jak fajn to bylo, když jsem měla myčku na nádobí. Jenže všechno má své meze a limity. Jestliže dovolíme systému zavedení sítě 5G, on nás velmi rychle přesvědčí, že naprosto nezbytně potřebujeme mít chytrou domácnost a věřte, že nástroje na to má. Už dnes nás nutí měnit televizory, protože prostě vypne frekvenci, na kterých běží. A to už jsou kroky k zavádění 5G síti, aniž by si to většina z nás uvědomila. My však vidíme jen jednu stranu mince a jsme šťastní, že budeme mít ještě kvalitnější obraz, než doposud.

A zamyslel se někdo i nad faktem, že nejprve budeme muset vyhodit své staré a hloupé televize, myčky, pračky, ledničky, čímž se dál zvýší znečištění planety? A také z čeho se asi budou vyrábět další a další chytré věci? Co myslíte? Kde se dál budou brát suroviny a všechny ty, mnohdy vzácné prvky, bez kterých se umělá inteligence neobejde? Vzpomínáte na film Avatar? Mimochodem, Oskara tenkrát nezískal, ale dostal jej film o robotech ve válce…

V souvislosti s těmito a dalšími úvahami, kterými vás už dál nechci zatěžovat si říkám, zda není lepší změnit směr myšlení. Vzít rozum do hrsti a najít pokrok v úplně jiných hodnotách. Místo bohatství za každou cenu a na úkor něčeho nebo někoho jiného, prostě žít skromněji. Své děti vést k tomu, aby i pro ně byly důležitější jiné hodnoty, než rychlost přenosu dat, nejmodernější iphone, nebo roboti v domácnosti místo milujících rodičů.

Není daleko větší pokrok podporovat a pracovat na hledání neomezeného zdroje čisté energie, od jehož objevu byl jen krůček Nikola Tesla? Protože ač je druhá strana této mince v podobě práce, možná i nízkého stavu na vašem kontě, jde o zdravý život v souladu s přírodou. A to vede přes skromnost tělu, ale neomezeně duši – to věděli už naší předci. A duše potřebuje mít energii lásky, přírody, potřebuje tyto krásné a léčivé vibrace. Z toho se sytí, to ji plní a dělá šťastnou, což vede ke zdraví duševnímu i fyzickému. Nepotřebujeme neustálý, všude přítomný stres a tlak na rychlost, ale hojnost zdraví, hojnost lásky, blahobyt v tom, že jsme spolu a máme se rádi. Ne bohatství peněz, nejrychlejší přenosy dat, znečištěnou planetu a umírající oceány.

To, co jsme už vymysleli a máme, si ponechme, pokud je to nutné. Ale nesedejme si holým zadkem na plotnu, aniž bychom se nejprve přesvědčili, zda náhodou nepálí. A nenechme se zmanipulovat do stavu, že si na tu plotnu jednou budeme muset sednout, aniž bychom dostali šanci zjišťovat, jak to s ní je.

Přemýšlejte a jednejte sami za sebe. Měňte kolektivní nevědomí na kolektivní vědomí. Hledejte a nacházejte svou spiritualitu (ne religiozní dogmata) objevte svou duši a naslouchejte ji. Přestaňte se bát nahlas říkat svůj názor a stát si za ním. A začněte používat srdce v souladu s rozumem. Protože už není čas na velké polemiky,  5G sítě tu už jsou, i u nás v Jeseníku. Někdo už je používá, aniž by k tomu měl oficiální svolení, což jsem se čirou náhodou dozvěděla ze 7 zasedání rady města.

Jde nám všem o hodně. Řekla bych, že úplně o vše. Protože láska a zdraví je to, co nejvíce ze všeho potřebujeme. Bez nich nežijeme, jen živoříme. A že jsou sítě 5G nebezpečné, je více než nasnadě, i kdyby jejich záření nakrásně neškodilo, bude škodit vše, co s nimi souvisí a brzy bychom mohli těžce litovat.

Podobně jako si dnes nevíme rady s plasty, se může stát, že jednou si nebudeme vědět rady, jak vrátit zpátky něco, co se nazývalo příroda, a přirozený zdravý a svobodný život.

Zvažuji, co já sama, ve svém věku, mohu ještě udělat? Jak přispět k probuzení se lidí z iluze o nekonečném materiálním blahobytu, který vede k postupnému sebezničení, stejně jako se stalo všem předchozím civilizacím, když dosáhly svého vrcholu? Kromě psaní už zřejmě nic. Snad se jen modlit, aby si lidé vědomě začali otevírat srdce. Aby začali vnímat a cítit, a své pocity uměli rozumem uchopit a zpracovat tak, že jim dojde, co je skutečná hojnost a kde se ukrývá to nejdůležitější pro život – láska. 

Komentáře

Jsem vypravěčka a vyprávím příběhy, které mi diktuje sám život. Jsou v nich aspekty jak vnější - viditelné, tak i ty skryté, které jsem se naučila vnímat. A také jsem průvodkyní temnými údolími i nebeskými výšinami lidské sexuality. Můj příběh najdete zde>>

Share This