Po novém roce jsem se rozhodla odejít z Facebooku, a myslela jsem to vážně. Jenže mne dohnalo něco, o čem jsem se domnívala, že se toho nedožiji, tudíž už mám vyřešeno – sítě 5G, které se mají začít testovat v našem lázeňském městečku uprostřed přírody.

Tak to v životě prostě funguje, rozumem si můžeme myslet, že už jsme ok a „máme „to“ zpracované“, ale jednou přijde konfrontace s realitou a teprve pak se ukáže, jak na tom doopravdy jsme.

Mnoho dní jsem nemohla pořádně spát ani jíst a stále hledala informace, kterými bych své odmítání podložila. Zjistila jsem, že jsou dvojího druhu, jedny tvrdí, že 5G je jediná cesta pokroku, druhé říkají přesný opak. Ty první jsou, zjednodušeně řečeno názor materialistů, ty druhé jsou od lidí, kteří vnímají i duchovní stránku světa

Bylo velmi zajímavé sledovat, jaké nastalo rozložení sil, když jsem text zveřejnila. Evidentní byla převaha žen všech věkových kategorií. A ty, až na jednu, se mnou souhlasily bez výhrad.

Mladí kluci většinou vůbec nediskutovali, ale rovnou mne označili za „vypatlanou, zfetovanou blbku, která ničemu nerozumí“, případně dali jen smějícího se smajlíka. Také jsem si všimla, že v jednom okamžiku se na můj text, jako vosy na bonbón, sesypaly mraky reakcí. Zřejmě si jej hoši navzájem nazdíleli, ulevili si, a dál už jsem je nezajímala.

Druhá skupina mužů, kteří se jevili o něco starší, diskutovala déle. Muži argumentovali konkrétními poučkami ze školské fyziky a po mně chtěli to samé. Když jsem jim adekvátní a podložené argumenty nedala, ale přiznala duchovní zdroj svých informací, začali s výsměchem. Nebylo pro ně relevantní to, co nejde změřit, zvážit a na co není vzoreček, ale co přesto cítím, vnímám a žiji. A o čem vím, že mi mnohokrát zachránilo život.

Jen pár mužů bylo schopno říci – nu, s něčím nesouhlasím a také je to velmi laicky řečeno, ale v podstatě je to pravda. A asi jen tři souhlasili bez výhrad. Což mne sice hodně potěšilo, ale stejně někde ve mně zůstával hluboký smutek a pocit bezmoci proti takovému mužskému tlaku.

Potřebovala jsem něco udělat, odeslala jsem tedy svůj otevřený dopis na Městský úřad a začala se chytat do sítí vysvětlování a argumentace. Postupně s tím se mi však dařilo dostávat se z hloubky problému nad něj, protože s každou vyslovenou myšlenkou jsem nabírala na chuti nepřestat.

Celou dobu jsem se snažila být objektivní. Což asi někoho zmátlo, protože nerozuměl, proč dávám argumenty, které mou teorii vyvrací? Jenže v té chvíli jsem to nebyla schopna úplně přesně pojmenovat. Všechno to byl bolestivý a hodně nepříjemný proces, chvílemi jsem měla pocit, že stojím na pranýři a čekám, až mne dav mužů za mé názory ukamenuje. Ale protože takových situací jsem už prožila mnoho, věděla jsem, že je hlavně třeba snažit se zůstat v klidu a nevzdat to. Neutéct sama před sebou i když se mne někdo snaží přesvědčit, že to co cítím, není pravda, protože to nemám jak vědecky podložit.

Jak jen to šlo, intenzivně jsem přijímala vědomí, že to nejsem já, kdo řídí běh tohoto světa, a že i když v daném okamžiku neumím něco přesně pojmenovat nebo doložit, neznamená to, že to, co nás přesahuje a čeho jsme součástí, neví, co dělá. Toto uvědomění mi konečně začalo vracet klid a pevnou půdu pod nohama.

Současně to byla chvíle, kdy mi myšlenky naskočily samy od sebe. Moudrost nespočívá v tom, že víme úplně vše z každého oboru.To stejně ani nejde. To dokáže jen AI (umělá inteligence), protože na to má kapacitu. A díky čemu dokáže dobře manipulovat s davem podle toho, jaká kritéria dostane od zadavatele.

Celá problematika se netýká jen samotných sítí 5G, ale je nesmírně obsáhlá, protože zasahuje úplně do všech oblastí našeho života, počínaje fyzikou, konče nejrůznějšími dopady zdravotními, ekologickými, sociálními, atd., na život jako takový. Takže argumentace fyziků s několika tituly před i za jménem jsou  pravdivé. Říkají A ze všech možných úhlů, ale už neříkají  B, C,….I když filozof je také vědec, ale v rámci svého oboru nebude znát fyzikální záležitosti do takové hloubky, jako fyzik. A to je chytrost.

Což ovšem neznamená, že mnozí chytří lidé, nejsou také moudří. Jsou. Mluvím o těch, kteří vidí jen vědu a nic jiného pro ně neexistuje. 

Svět však není rozdělen na jednotlivé dílky v podobě vědeckých a technických oborů, ale je to celistvý obraz nejrůznější propojeností a provázaností, které v konečném výsledku mají své, zcela jiné zákonitosti. A proto tedy mnohdy ve výsledku naprosto popírají to, co tvrdí konkrétní vědecký obor. Přijde mi to tak trochu jako kvantová fyzika převedená do reálu.

Jakékoli neustálé překračování limitů jen skrze rozum, bez respektování ostatních souvislostí, nekončí dobře. Důkazem jsou například mladí přetrénovaní sportovci, kteří umírají na infarkt, vrcholoví sportovci mající na stáří větší zdravotní potíže než ti, co celý život sportovali rekreačně, atd.

To, co nám obecně škodí, je nevědomost, naivita a nošení růžových brýlí. Škodí nám ale i přemíra vědomosti, které nám nedovolují sundat brýle černé. A také chytrost, která odmítá vidět svět komplexně, včetně duchovních souvislostí.

Vědomosti propojené se skutečnou znalostí principů života, nám vždy umožní uvidět situaci reálně. Posouvají naše vědomí blíž k absolutní a nezpochybnitelné pravdě a dovolují nám vidět věci z nadhledu. A také nás udržují v bezvýhradné lásce k životu. To je skutečná moudrost. To je to, co člověka dělá člověkem a čeho  umělá inteligence nikdy není schopna dosáhnout i když dostane limit nekonečno.

5G nemá žádné výhody před stávajícími sítěmi, kromě navýšení rychlosti přenosu dat. Zato má spoustu skrytých dopadů, o kterých v této chvíli mnozí vůbec netuší, ale které se projeví teprve s postupem času. Podobně, jako se už začaly projevovat dopady sítí stávajících. 

Být chytří a moudří, opatrní, prozíraví a bdělí a nestát se otroky „velkého bratra“ a umělé inteligence skrze 5G. Být stále svými vlastními pány, lidmi s otevřenou myslí a srdcem, kteří si jsou vědomí, že povyšovat se nad stvořitele tohoto světa, se nevyplácí – to je směr, kterým bychom se měli vydat. Protože být, je mnohem více než mít.

A co myslíte, jsou toho všichni ti, kteří 5G propagují jako jediný nezbytný pokrok, schopni? Jsou schopní být objektivní, moudří a nevidět jen materiální zisk?

 

„“Ve skutečnosti je jen jediný nepřítel lidstva na všech frontách – neomezená vláda rozumu!““             ABD-RU-SHIN, Poselství grálu

 

Komentáře

Jsem vypravěčka a vyprávím příběhy, které mi diktuje sám život. Jsou v nich aspekty jak vnější - viditelné, tak i ty skryté, které jsem se naučila vnímat. A také jsem průvodkyní temnými údolími i nebeskými výšinami lidské sexuality. Můj příběh najdete zde>>

Share This