Otevřený dopis č. 2 Městskému zastupitelstvu v Jeseníku

 

ARGUMENTACE K OTÁZCE 5G ZE STRANY VEŘEJNÝCH ČINITELŮ

 

Dne 13.12.2019 proběhlo v Jeseníku 7. zasedání městského zastupitelstva. Zde je odkaz na video, které trvá přes tři hodiny, a až na samém konci (cca 3:16:30) je dotaz M.Seidlerové týkající se obav občanů Jeseníku z testování 5G.

https://www.youtube.com/watch?v=WcqMtEY8gls&t=12147s

Ve 3:17:28 sec. Místostarosta pan Vlazlo odpovídá:

„Tak, skvělá práce ruských trolů a fake news…

Teď ke škodlivosti nebo neškodlivosti 5G. Já si vůbec netroufnu to vyvracet nebo potvrzovat, 5G škodí asi přibližně stejně jako 2G, 3G nebo 4G. Škodí úplně stejně jako wifina v tomto prostoru, která tady běží. Opravdu tady bych doporučil trošku kritický přístup k těmto informacím. My dokonce součástí tohoto projektu tuto aktivitu máme. My víme jakým způsobem, a opravdu to je z Ruské strany, která velmi pokulhává za zaváděním této technologie, tak samozřejmě reaguje Rusko oblíbeným způsobem, to znamená, že co ono nezvládá, je špatné. Tak mi tu kampaň intenzivně sledujeme.

Jednou z aktivit v tom testování, zdůrazňuji testování, to znamená, že nikde tady nebude plošně na celém Jeseníku zavedena 5G síť, tak v tom testování je velký důraz kladen na tu edukaci, Tady si jasně můžeme vyzkoušet to, jak se bojuje s těmi s fake news, jak se bojuje s těmito Hoaxy a jak můžeme přispět k mediální gramotnosti. Takže já se nebudu pouštět do debat o škodlivosti 5G a nebo neškodlivosti. Já jsem si to poměrně dlouho studoval, asi je marné vyvracet tyto názory, protože opravdu protože toto nejsou fakta, ale názory.

3:22:22 Já si myslím, že by to byla debata zbytečná, s někým kdo si myslí, že nás práškují letadla a na nebi jsou chemtrails, tak to řadím bohužel do podobné kategorie. Takže to nechám opravdu na každém…“  Nicméně 5G už běží v Karlových Varech, běží v Praze, dokonce byste se divili, ale běží už i v Jeseníku. Já nebudu prozrazovat kde. Jde o problém, který samozřejmě nese náš způsob života v civilizaci. My samozřejmě produkujeme neuvěřitelné množství záření, nicméně nejsme schopni vyprodukovat tolik záření, jako ten největší zdroj elektromagnetického záření, což je slunce. Takže neděsme se opravdu nepodložených fám. To 5G nám přinese inovace…

Pokud vám to nebude vyhovovat, tak nejsme nijak vázáni se toho účastnit.

3:32:41 Martin Škoda. Pásmo, které se bude využívat, je pásmo, které Český telekomunikační úřad uvolnil a je to vlastně pásmo, které dosud sloužilo DVBT. Tvrzení o neškodlivosti 5G opírá o toto video:

https://www.youtube.com/watch?v=2F_jXAxaqz4 doc. RNDr. František KUNDRACIK, CSc. – Škodia nám mobilné telefóny?

 

 Moje poznámka – Rozumím tomu tak, že proto si tedy musíme pořídit nové televize, nebo setopboxy, protože prostě někdo rozhodl, že to tak bude. Vypne vysílání, aby uvolnil prostor pro zavedení 5G, aniž by se občané měli šanci dozvědět proč? Oficiálně prý kvůli lepšímu obrazu. A lidé mohou dál zůstávat v klidu – když neškodila televize, proč by mělo 5G? Na můj osobní dotaz, jak to s tou škodlivostí doopravdy je, mi pan Škoda zaslal odkaz na video, kde pan docent řeší pouze problematiky škodlivosti mobilů a nic víc.

Ke konci debaty jeden z městských zastupitelů, jehož jméno nebylo řečeno, prohlásil, že do dvou či tří let tu tyto sítě stejně všude budou!

 Přiznávám, že ač jsem se snažila, nepochopila jsem sdělení našich zastupitelů. Bylo řečeno, že chemtrails je lež, stejně jako informace ohledně škodlivosti 5G. A také, že si pan Vlazlo netroufá posuzovat škodlivost, i když vzápětí řekl, že 5G škodí asi tak stejně, jako stávající sítě (studie na téma škodlivosti mobilů jsou nejednoznačná. Všude jsem však narážela na varování, netelefonovat dlouho, nedávat mobil k hlavě, vypínat wifi. Proč, když mobily neškodí???). Jedná se o testování, ale ne plošné zavádění. A sítě 5G už někde v Jeseníku, ale i jinde v republice, běží. A že když je veřejnost nebude chtít, testovat se nebude. Což zase vyvrátil jiný představitel slovy, že do dvou tří let tady ty sítě budou, ať chceme nebo ne. Vše bylo odmítnuto a vše potvrzeno. A teď se občane v té politické argumentaci vyznej. A tak jsem si sedla a začala pátrat, jak to tedy doopravdy je.

 

ARGUMENTACE ZE STRANY LAIKA, ZE ZDROJŮ, KTERÉ JSEM OVĚŘOVALA Z NĚKOLIKA STRAN.

 Čím hlouběji jsem se do celé problematiky nořila, tím více jsem si potvrzovala, že nejde jen o škodlivost nebo neškodlivost mobilů, nebo záření 5G, ale celá problematika jejich zavádění je tak širokospektrální, že neexistuje oblast života, který nezasáhne.

 

  1. Zpráva Europarlamentu o působení sítí 5G
  2. Svět odmítá 5G
  3. Zdravotní hlediska
  4. Bezpečnostní rizika
  5. Útoky hackerů za stávajících sítí 4G
  6. Limity záření stanovené Státní zdravotním ústavem
  7. Vlivy mobilů na děti
  8. Jak to s tím chemtrails je?
  1. Zpráva europarlamentu o působení sítí 5G. Pochází z dubna 2019. Tuto hloubkovou analýzu připravilo oddělení politiky, na žádost výboru ITRE (Výbor pro průmysl, výzkum a energetiku)

https:www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/IDAN/2019/631060/IPOL_IDA(2019)631060_EN.pdf

Shrnutí zprávy, kterou zpracoval pan Kamil Pokorný, říká: „Evropský parlament se svými odborníky připouští neznámé chování a zdravotní dopady vyzařování sítě 5G, teprve chtějí dlouhodobě zkoumat řadu neznámých projevů a rizik ze zvýšené expozice díky hustějšímu pokrytí těmito bezdrátovými přenosy, ale přitom usilují o možnost instalace vyzařovacích buněk (antén) bez potřeby povolení ve všech členských státech!

Nebo-li: Nevíme, co to bude lidem dělat, neumíme odhadnout ani změřit vznikající expozice při souběhu mnoha nahuštěných signálů, ale přesto chceme co nejhustěji veřejnost pokrýt nejlépe po 20 metrech, aby nikde nevznikala „hluchá místa“! A rychle bez zdržování se a problémů s vyřizováním nějakých povolení! „Čína a asijští tygři jsou ve výhodě – mohou zavádět 5G bez souhlasu veřejnosti.“

https://www.elektrosmog-zony.cz/download/europarlament_rizika_5g.pdf

 

  1. Svět odmítá sítě 5G:

Globální den protestu proti 5G. V tuto chvíli se na sobotu 25. ledna plánuje více než 205 akcí ve více než 195 městech ve 32 zemích. Některé akce se budou konat také v pátek 24. ledna, kdy jsou otevřeny vládní úřady, a v neděli 26. ledna. Většina akcí spolu s kontaktními informacemi jsou uvedeny zde:

https://stop5ginternational.org/5g-protest-day/

Dianne Feinstein, která zastupuje Kalifornii v americkém senátu se k sítím 5G vyjadřuje v článku ze 6.1.2020 v The Mercury News . Kromě jiného říká: „Jeden aspekt 5G, který nemůžeme ignorovat, je to, jak potenciálně rušivé fyzické nasazení internetové infrastruktury ovlivní naše města…. A co je horší, společnosti poskytující signál nenesou odpovědnost, když se něco pokazí. Připojením 5G článků, které jsou velikosti malých krabic k městským sloupům, budou póly méně stabilní. Když sestupují póly, představují značné riziko fyzického poškození, poškození majetku, výpadku proudu a dokonce požárů v suchých oblastech.“ (poznámka: Slova póly je nepřesný překlad, odborník by zřejmě použil jiný pojem)

https://www.mercurynews.com/2020/01/16/opinion-cities-should-decide-how-and-where-5g-isemployed/?fbclid=IwAR3uAfFqZRTyiy6_xeb2hQ4mIpMSPATRcH32yTWpgjkTuU049VQ-pIdcUHY

 Zkušenosti s vodou, kterou některá města prodala nadnárodním společnostem, které nyní jen odvádí zisk do zahraničí, ale náklady na udržování vodovodního řádu zůstaly na městech, ukazují, že pokud nejsou správně nastavená pravidla, vždy na to ve finále doplatí občan. https://pravdaovode.cz/zlin/

 

Na tuto myšlenku mne přivedl článek se senátorkou Dianne Feinstein – operátoři mají všechna práva na zisk, ale v případě škody, kterou způsobí, nenesou zodpovědnost. Škody budou hradit města z rozpočtu, nebo je ve finále opět zaplatí občan.

 

  1. Zdravotní hlediska: Názor švýcarského celostního lékaře, jednoho z mnohých, specializovaného na všeobecné lékařství a radiologii,dr. Manfreda Doeppa, jak působí záření na lidský mozek.  Šišinka (Šišinka(epifýza, corpus pineale) je malý nepárový orgán, součást mezimozku (a konkrétně epithalamu). Je to endokrinní žláza produkující hormony melatonin a pravděpodobně i trofický hormon (glomerulotrofin) a endogenní halucinogen DMT) je vůči záření nejcitlivější orgán celého těla. Jakožto orgán, který musí z důvodu své hlavní funkce (zajišťování cirkadiánního rytmu – Cirkadiánní rytmus je biologický rytmus s periodou o délce 20–28 hodin, tedy kolísání aktivity a bdělosti nejčastěji s denní, měsíční nebo roční periodou) dobře vnímat různé druhy záření, obsahuje magnetity – velmi drobné „magnetky“, které citlivě vnímají elektromagnetická pole. Na šišinku je v současnosti veden útok na mnoha frontách. Tou první jsou zmíněná EM pole, pak chemtrails-správně geo-inženýrství, obsahující těžké kovy, které se přednostně ukládají právě v šišince, a dále herbicidy a insekticidy; glyfosát se do šišinky vstřebává zvlášť ochotně. Jak opakovaně zjišťujeme v našem léčebném centru, lidí se skutečně fungující šišinkou už je jen velmi málo.

https://veksvetla.cz/tag/manfred-doepp/ 

Další oficiální zprávy nepřidávám, protože jsou nejednoznačné. Nikdo škodlivost nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. Pouze celostní medicína má jasno, protože se na člověka dívá jinýma očima, než klasická medicína.

 

  1. Bezpečnostní rizika 5G: Toto je jeden z nejnovějších textů, který nejspíš není z kruhů, které uznávají naši představitelé. Ale říká zcela jasně, kam tento pokrok, na který se těší jeho propagátoři hovořící o chytrých domácnostech a chytrých městech, povede. To je totiž odvrácená tvář tohoto pokroku, kterou je také třeba brát v potaz. A to je i důvod, proč se některé státy do jejich zavádění moc nehrnou.

 „Na 5G sítě bude napojena veškerá kritická infrastruktura. Rozvodné sítě, vojenská zařízení, finanční instituce, dopravní infrastruktura, zdravotnická zařízení a mnoho dalšího. Veškerá tato zařízení budou díky potenciálu 5G sítí snáze, rychleji a do větší hloubky napadnutelná či přímo manipulovatelná. Bezpilotní dopravní prostředky, doručovací a sledovací drony, chirurgické roboty, nouzové zdravotnické zásahy, stovky a tisíce dalších věcí. Čelíme prostě hrozbě kybernetického otroctví, války či sabotáže s rychlým a zdrcujícím dopadem.“ Citace z článku Ivana Poledníka… Celý článek zde: 

https://www.protiproud.cz/politika/4874-5g-prichazi-skutecna-rizika-nove-site-je-kam-se-schovat-hrozba-teroru-manipulace-okradani-a-totality-barevne-revoluce-pres-chytre-hracky-bezpecnost-pro-75-miliard-zrizeni-orwell-se-zpozdenim-40-let.htm?fbclid=IwAR2OzEfiy9nyn_KG9QQm039_1MOdxZn1uBp-ikyYyNZwk8hQgb69P4QMnpY 

 

  1. Útoky hackerů v současnosti, za fungování 4G: Vybrala jsem jen některé, jinak nechávám bez komentáře

https://www.czechsight.cz/podvodnici-vyuzivaji-vyeskalovaneho-vztahu-mezi-iranem-a-usa-pro-ucely-phishingu/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

https://www.lidovky.cz/domov/hackeri-vydiraji-ceske-nemocnice-tretina-zarizeni-celila-utokum-ktere-ohrozuji-i-peci-o-pacienty.A191104_194724_ln_domov_rkj

https://www.novinky.cz/internet-a-pc/bezpecnost/clanek/hackeri-vyradili-pocitacovou-sit-nemocnice-v-janove-na-rokycansku-chteji-vykupne-43040 

https://www.novinky.cz/internet-a-pc/bezpecnost/clanek/kyberutok-muze-primo-ohrozit-zivoty-pacientu-rika-expert-k-viru-v-benesovske-nemocnici-40306810

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3001334-provoz-benesovske-nemocnice-ochromil-kryptovirus-napadl-jeji-pocitacovy-system

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/ncoz-nku-narodni-kyberneticky-urad-hackerske-utoky-ministerstvo-zahranici-rusko_1907311925_cha

 

  1. Limity záření stanovené Státním zdravotním ústavem:   Cituji: „Doporučovaný limit pro zdraví – do 0,1 V/m! (Stavební biologie)

U nás bylo prosazení nových norem poměrně dramatické. Tehdejší vedení odpovědného pracoviště, Národní referenční laboratoře (NRL) pro neionizující elektromagnetická pole a záření při Státním zdravotním ústavu (SZÚ), se pod změkčení odmítlo podepsat. Obratem bylo pracoviště politickým rozhodnutím zrušeno, vytvořeno nové, a do jeho čela byl dosazen loajální člověk, někdejší spolupracovník StB. A měkké normy byly uzákoněny.

Limity platné do roku 1999: 4,3 V/m.

Limity platné od roku 2000: 41 V/m.

A od roku 2015: 127 V/m pro pásmo GSM 1800 MHz! Nařízením vlády https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2015-291

Tady jsem čerpala ze stránek https://stop5g.cz/nebezpecne-zakonne-limity-umozni-5g/. Myslím, že je celkem logické, že ten, kdo něco propaguje, řekne jen a/, tedy svou verzi pravdy, která podporuje to, co chce prosadit. A pak prostě zákonitě vznikají proti argumenty těch, kdo znají pozadí.

7.Vliv mobilů na děti (stav při současném 4G):  Odborná práce i s následným testováním na mateřské a základní škole v Písku. Vypracovala: Mgr. Veronika Pauknerová Odborný konzultant: PhDr. Miroslav Procházka, Ph.D. České Budějovice 2018, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Pedagogická fakulta Centrum DVPP

V roce 2011 oznámili odborníci na rakovinu ze Světové zdravotnické organizace (WHO), že používání mobilních telefonů může zvýšit riziko určitých druhů rakoviny mozku. Skupina 31 vědců ze 14 zemí se shodla na tom, že dostupné vědecké důkazy naznačují, že používání mobilních telefonů by mělo být klasifikováno jako „možná karcinogenní“. (zdravi.euro.cz, 2011) Další studie, tentokrát švédská, zjistila, že při pětiletém až desetiletém používání smartphonu je riziko nádoru až čtyřnásobně vyšší. (mobil.idnes.cz, 2014)

Nadměrné používání mobilních telefonů s sebou nepřináší ale pouze zdravotní rizika. Nedostatečné rozvinutí motorických dovedností se podle německého psychiatra Manfreda Spitzera odráží i v nižších intelektuálních dovednostech. V současné době se děti málo hýbou, hrají málo her, chybí jim přirozený pohyb. Čím dál tím méně píšou rukou, díky moderním technologiím můžou řešit celou řadu úkolů pouhým stereotypním přejetím prstu po obrazovce.

Dospělým může tak postupně určitá část mozku zakrnět, u dětí je to ale mnohem komplikovanější. Může dojít k tomu, že některá mozková centra se vůbec nevyvinou. Manfred Spitzer také upozorňuje na to, že lidé neznají všechna rizika spojená s užíváním digitálních technologií. Jejich nadužívání způsobuje nespavost, obezitu a kognitivní poruchy. Tvrdí, že pokud srovná škodlivost těchto technologií s kouřením, jeví se mu kouření jako docela neškodné. Podle něj by malé děti neměly mít přístup k digitálním technologiím vůbec žádný. V dospívání by povolil kontrolovaný přístup, v žádném případě ale pravidelný. (lidovky.cz, 2016)

Americké a kanadské studie došly k závěrům, že malé děti, které tráví více času s mobilním telefonem nebo tabletem, se pomaleji a hůře učí mluvit. Použití mobilního telefonu má také velký vliv na kvalitu a především délku spánku. Děti, které používaly mobil během dne, spaly méně a byly pak přes den unavené. (ceskatelevize.cz, 2017)

Největším problémem užívání mobilních telefonů se v současné době stává závislost. Závislost na technologiích postihuje už i předškoláky, a to je alarmující. „Už hodina denně na počítači může být problém,“ varuje Petr Popov, primář kliniky adiktologie 1. LF Všeobecné fakultní nemocnice Univezity Karlovy v Praze. (žena.aktuálně.cz, 2015)

Závěr práce – Je možné konstatovat, že výsledky dotazníkového šetření odpovídají výzkumům, které byly uvedeny teoretické části práce.

https://www.pf.jcu.cz/education/department/czv/archiv_zp/spj/2018/Deti_a_mobilni_telefon_v_ramci_primarni_prevence_na_zakladni_skole.pdf

 

8.Jak to s tím chemtrails doopravdy je? Chemtrails je záměrně použitý matoucí název, protože správně se jedná o geo-inženýrství, respektive o jednu jeho větev, při které se používají letadla. Je to cílené ovládání počasí. Oficiální zprávy říkají, že díky němu se má zabránit klimatické krizi a že se tyto způsoby teprve testují. A tak někde jsou záplavy a jinde je sucho, sněží tam, kde normálně nesněží a obráceně. Navíc látky, kterými se tato činnost děje, obsahují hlavně těžké kovy. A ty logicky nemizí ve vesmíru, ale padají na zem, tvrdí odborník na geo-inženýrství Dane Wigington. Zde je odkaz na video z města Shasta v Kalifornii, kde v roce 2014 proběhla velká diskuze s tímto odborníkem a obyvateli města. Hovoří i místní, co pozorují v dopadech na jejich zdraví a na životní prostředí kolem jejich domovů. Doporučuji pozorně shlédnout, protože výpovědi těch lidí jsou jasné. Zajímají se, předkládají své poznatky a zkušenosti, a mají normální lidské obavy o zdraví své, rodiny. Navíc mnozí jsou skutečně erudovaní, případně jsou to samotní piloti. A také nemají důvod lhát. 

https://www.youtube.com/watch?v=TNoZDv6usNs&feature=share&fbclid=IwAR2KAdsJlEAX4JNhikiXCEyx9jgICSqNyi54T9uMViONvb2ugdQJTYj_uws

 

Odkaz na oficiální stránky města Shasta, kde je vyfocen pan Les Baugh, předseda okresu 5 a Leonard Moty předseda okr.2, kteří debatu na videu řídili – zdá se, že nejde o hoax, ani fake news ze strany Ruska, ale skutečnost. https://www.co.shasta.ca.us/index/bos_index.aspx 

Dane Wigington, stránky a fb profil.  Na svých stránkách D.Wigington píše: „Existuje celá řada konkrétních vědeckých dat a filmových záběrů, které tvrzení, že nezůstalo jen u několika dílčích pokusů, potvrzují. Všechna dostupná data naznačují, že probíhající globální geoinženýrské programy jsou matematicky největším útokem na život, který kdy lidská rasa zahájila. Interference s pozemskými systémy podpory života lze označit pouze za šílenství. Bohužel to je přesně to, co udělal zcela mimo kontrolu vojenský průmyslový komplex. Pro tyto programy atmosférického postřikování neexistují žádná nařízení, neexistuje žádný dohled. Všichni jsme podrobeni neustálému nelegálnímu atmosférickému testování, říká Dane Wigington.“ Toto řekl před lety, kdy o 5G ještě nic nevěděl. 

https://www.geoengineeringwatch.org/flaming-arrow-package/ 

https://www.facebook.com/dane.wigington.geoengineeringwatch.org/

https://www.youtube.com/watch?v=TNoZDv6usNs

 

Česká vědkyně, Prof.RNDr. Anna Strunecká DrSc, kterou oficiální vědecká platforma vyloučila ze svých řad, protože jde proti proudu, používá pojem chemtrails a současně hovoří o geoinženýrství. Ve videu, které je bohužel horší kvality předkládá další důkazy. Říká, že pro vědu je velmi těžké stanovit příčiny dnešních civilizačních chorob jednoduše proto, že nemoci jsou konečným důsledkem nejrůznějších příčin. A jako jednu z nich udává i působení chemtrails-geoinženýrství. 

https://www.youtube.com/watch?v=YlZGG7QRXC0

 

SHRNUTÍ LAIKA

  • Zpráva z Europarlamentu potvrzuje nemožnost stanovit dopady nových sítí na životy lidí, přesto trvá na urychleném zavádění sítí 5G a snaží se o získání neomezeného rozhodování.
  • Města po celém světě tyto sítě odmítají do doby, než budou známy veškeré dopady na jejich občany, jak na zdraví, tak na bezpečnost.
  • Dopady na zdraví nejdou přesně stanovit, jen se předvídá, že další nárůst elektrosmogu v souhrnu se vším ostatním, co na lidský organismus působí již nyní, bude obrovský.
  • Díky plánovanému všudypřítomnému zasíťování enormně narůstá hrozba, která se děje už nyní – bezpečí lidí i celých států.
  • Limity, které mají chránit naše zdraví, jsou neustále záměrně zvedány, aby nebylo oč se opřít.
  • Současný stav v užívání mobilů vyvolává závislost u dětí, včetně negativního ovlivňování vývoje některých mozkových funkcí. Celkové zdraví nevyjímaje, protože vše souvisí se vším. Přesto je enormní tlak na zavedení 5G, čímž se podprahově dává rodičům i mladým zpráva, že vlastně vše je ok, protože jde o nezbytný pokrok.
  • Chemtrails existuje, správně se nazývá geoinženýrství a jeho důsledky mají negativní dopady na zdraví lidí. Co stojí v pozadí tohoto nástroje na ovládání počasí, si zodpovězte sami.

Toto jsou jen některé oblasti, které se mi podařilo aspoň z části naťuknout. Jsem si jistá, že kdybych problematice věnovala více času, rozšířila bych je o další podrobnosti. A navíc, určitě existují i jiné oblasti, ke kterým jsem se nedostala.

 

 

Ti, co dnes tvrdí, že nástup nových technologií, které 5G umožní, není škodlivý, ale naopak, mají nás zachránit před dopady naší vlastní činnosti dalším nárůstem škodlivin, spotřeby a rizik, zřejmě vůbec netuší, co vše je v pozadí. Argumentují zhruba způsobem, že kouření 1 cigarety denně neškodí. Ok, ale 5 krabiček, což je 100 cigaret denně, to už je něco jiného! 5G mají náš svět naprosto změnit, ale jak to vše dopadne, ví jen Bůh. Nožem krájíme chleba, nebo můžeme zabít… osobně jsem po zjištění všech výše uvedených faktů dospěla k závěru, že 5G moc chlebů neukrojí… Nicméně nechávám na každém, ať si udělá svůj vlastní názor.

Dagmar Baránková, Jeseník Středoškolačka, nyní ve starobním důchodu

V Jeseníku 21.1.2020

 

Komentáře

Jsem vypravěčka a vyprávím příběhy, které mi diktuje sám život. Jsou v nich aspekty jak vnější - viditelné, tak i ty skryté, které jsem se naučila vnímat. A také jsem průvodkyní temnými údolími i nebeskými výšinami lidské sexuality. Můj příběh najdete zde>>

Share This