Možná jste už také zaznamenali, jak se dualita postupně rozplývá a přechází do polarity. Vše souvisí se vším a nic od sebe nelze oddělit, jen znaménko plus či mínus se přesouvá zleva doprava a obráceně, podle toho, jak jsme my sami nastavení.

Věda a technika se svým empirickým poznáním postupně přibližuje tomu, co spiritualita a ezoterika už ví dávno.

Stejně tak se praktiky BDSM (zkratka pro bondáž, dominanci, sadismus, masochismus) začínají včleňovat do Tantrických terapií a používá je čím dál více terapeutů.

Jako bývalá profidomina si dovolím ukázat na odvrácenou stranu těchto praktik. Ovšem ne proto, abych někoho odrazovala, strašila, ale jednoduše z pocitu zodpovědnosti. Myslím, že každý, kdo se na toto pole pustí, měl by znát i jejich úskalí.

Setkání s BDSM souviselo s mou těžkou karmou táhnoucí se napříč generacemi. Dnes naštěstí už vím, že jsem si tento příběh života vybrala. A po více jak dvaceti letech mohu konstatovat, že jsem vše poctivě odžila a také jsem pochopila pointu tohoto „příběhu“. Fakt, že nyní píšu tento text, je její součástí.

Technika, o které chci hovořit a která se čím dál více začíná praktikovat v tantrických salonech (a nejen tam) zvaná „bondáž“, mi na krátkou dobu dala to, co mi chybělo v manželství – svobodu a také sexuální naplnění. Tato technika stála i na počátku mé éry dominy.

Je to technika, která vás na začátku dostane k sobě sama. Jakoby tím, že je člověk svázán a nemůže nic dělat, jen se „odevzdat provazům“, osvobodí se od všech povinností, nutkavých myšlenek, připoutanosti k lidem, hodnotám, majetku. A prostě jen je. Sám se sebou, v sobě.

Ten pocit je nesmírně osvobozující. Pro mne byl navíc sexuálně nesmírně přitažlivý. Měla jsem neustálý orgasmus, který jakoby spaloval všechen ten roky nastřádaný marast a já se pak cítila, jako znovuzrozená.

Jenže. Ty pocity byly jako droga. Nesmírně silná a lákavá. Mnohem silnější než alkohol, cigarety, nebo tráva (jiné drogy jsem naštěstí nepoznala). A mnozí, kdo bondáž (a také ostatní techniky BDSM) jednou ochutnali, tvrdí to samé.

Jenže na drogy se velmi snadno vytváří závislost. A ty nepozvedávají do výšin, ale přesně naopak. Takže je třeba znát jejich nebezpečí a umět je dávkovat.

Protože s jídlem roste chuť, na drogy obzvlášť. Pokud má někdo tu část mozku související se závislostmi všeho druhu oslabenou, pak je opatrnost více než na místě.

Může se totiž stát, že z klienta se snadno stane „závislák“, který si bude chodit pro svou dávku. Bude spoléhat na energii, které se mu dostává z vnějšku, ale tu svou vnitřní neobjeví a tak v reálném životě nic nezmění. A to podle mne není smysl tantrické masáže či terapie, je-li myšlena poctivě.

Je to podobné, jako s antidepresivy a vším, co nás na určitý čas zbaví našeho přetlaku, ale k objevení zdroje vlastní síly nás to nepřivede. Lidé se naučí nechat si způsobovat libé pocity někým jiným, ale nenaučí se vytvořit si je sami.

Přitom paradoxně na samém začátku je ten pocit, kdy člověk vnímá svou podstatu. Ale je jen zdánlivý a více méně vytvořený uměle, z vnějšku, jako když si vezmete silný prášek na bolest hlavy. Což je další nebezpečí této techniky, u mnohých může vzniknout dojem, že se léčí, stává sám sebou. A čím více, tím lépe.

Znám i úskalí těchto technik v partnerském životě. Na první pohled se mohou jevit jako způsob jak udržet partnerství živé, plné vášně, ale pozor, za ty roky jsem nepoznala jediný pár, který by dlouhodobě vydržel jen na praktikách BDSM.

Byť je takto probuzená energie nesmírně silná, časem se opotřebuje a je třeba stále intenzivnější podněty.  A pak už nepovznáší, ale táhne dolů. Prostě stejně jako droga.

I to jsem si prožila na vlastní kůži. I neschopnost vnímat jemnou sexuální energii. Postupně mne už vůbec nevzrušovala, ale potřebovala jsem hodně perverzní podněty, abych vůbec něco cítila.

A aby toho nebylo málo, je třeba brát v úvahu i osobnost terapeuta. Tyto techniky totiž způsobují přenos, takže to, s čím má terapeut sám problém, snadno přebírá jeho klient. Děje se to na energetických úrovních, takže na první pohled není nic poznat. Klient odchází od terapeuta zdánlivě povznesen, ale ve svém energetickém batohu má přidánu energii jeho bloku.

Sexuální energie je totiž „vibračně zhuštěná láska“, která v nejvyšších úrovních přechází v poznání. Ovšem do těch vysokých úrovní není možné se skrze energetické bloky dostat, takže člověk se jen motá v bludném kruhu.

Tudíž jako odblokování prvních tří čaker (hlavně druhé, sexuální čakry) mohou být tyto techniky dobré, ovšem mají právě to úskalí, že nás terapeut nemusí dovést až do oblasti našeho srdce, kde dochází k obrovské kvalitativní změně energie. Z energie sexu na energii lásky.

Ulpí-li člověk právě jen v první oblasti, pak může být velmi náročné následně vyčistit svá energetická těla od nánosů bloků, které nevědomě převzal a které se v něm zachytily a posílily jeho bloky vlastní. 

Pokud to shrnu, tak BDSM praktiky mohou mít z mého pohledu tyto dopady:

  1. Probuzená energie je tak silná, že na ni snadno vzniká závislost
  2. Oblast, kam sexuální energie vystoupá, se řídí vibrační výši terapeuta
  3. Může dojít k přenosu a posílení bloků klienta
  4. Při vzniku závislosti je třeba stále silnějších dávek
  5. Ztrácí se schopnost vnímat lásku a k uspokojení vede potřeba čím dál silnější perverze

Toto jsou mé názory a zkušenosti tvrdě odžité. Nikomu je nevnucuji a plně nechávám na každém, jak je uchopí.

 

Pokud vás zajímá, čím vším jsem prošla a co jsem na své cestě životem pochopila, zde jsou mé eknihy :

Moje autobiografie – Všechny odstíny temnoty, aneb příběh o návratu do světla 

Zkušenosti profidominy – Byla jsem profidomina a říkali mi Čarodějka

Tantra – Tantra, moje léčivá cesta k podstatě

 

Komentáře

Jsem vypravěčka a vyprávím příběhy, které mi diktuje sám život. Jsou v nich aspekty jak vnější - viditelné, tak i ty skryté, které jsem se naučila vnímat. A také jsem průvodkyní temnými údolími i nebeskými výšinami lidské sexuality. Můj příběh najdete zde>>

Share This